Norsk Synergi AS | Gjør suksess med tilpasset ERP for næringsmiddelindustrien - Norsk Synergi AS

Gjør suksess med tilpasset ERP for næringsmiddelindustrien

Publisert av  på 
October 9, 2014
|
ERP

Aktører i næringsmiddelindustrien vet at de opererer i en bransje som til stadighet forandrer seg. Kundene etterspør nye produkter og lavere priser. Sluttbrukerne er opptatt av kvalitet og pris. Myndighetene stiller en rekke krav i forhold til sporing og matvaresikkerhet.
De kontinuerlige forandringene i markedet krever en oppvakt organisasjon som er observant og har evnen til å reagere raskt og smidig. Konkurransen i markedet er hard og det er de virksomhetene som behersker forandringene best som overlever og gjør suksess.

 

Et viktig verktøy for å håndtere nye virkeligheter er et moderne ERP-system som er tilpasset næringsmiddelindustrien og har funksjonalitet som er særegen for bransjen.

 

Et ERP-system for næringsmiddelindustrien bør har støtte for:

 

Oppskriftsbehandling
Ved å registrere oppskriftene til produktene har systemet fullstendig oversikt over hvor mye som kan produseres med eksisterende lagerbeholdning og beregne korrekt innkjøp for å optimere driften. Det gir mulighet for lavere lagerhold og sparte kostnader.

 

Håndholdte terminaler
Ved at medarbeiderne i produksjonslokalene kan registrere hendelser direkte på håndholdte terminaler sørger systemet for at all informasjon er oppdatert til enhver tid.

 

Sporing
Det er viktig å kunne spore både ferdige produkter og ingredienser brukt i produksjonen. Sporingen må fungere slik at det er mulig å spore fra ferdig produkt og hele veien tilbake til de enkelte bestanddeler. Det må også kunne spores den andre veien, for eksempel kunne finne ut hvilke produkter en spesifikk ingrediens har blitt brukt i.

 

Sikkerhet
Matvaresikkerhet er et aktuelt tema og får ofte omtale i mediene. Det kan være skjebnesvangert for en virksomhet om sikkerheten svikter. Det er derfor viktig at alle sikkerhetskrav er integrert i systemet og blir kontinuerlig overvåket.
Skulle det likevel oppstå en hendelse er det viktig at systemet støtter effektiv tilbaketrekning av produkter.

 

Et ERP-system med tilpasning for næringsmiddelindustrien bør også inneholde alt du får i et standard ERP-system som:

 

  • rapporteringsmuligheterCall to action knapp: Kontakt oss i dag for online demo av ERP for næringsmiddelindustrien
  • finansfunksjonalitet
  • personaladministrasjon (HR)
  • regnskapsmodul
  • supply chain management
  • lønnsfunksjonalitet
  • prosjektledelse

 

Om

Legg igjen kommentar

Dine tilbakemeldinger er nyttige for oss. Din email vil ikke bli vist.