Norsk Synergi AS | Fordeler med ERP sett fra en CFOs ståsted - Norsk Synergi AS

Fordeler med ERP sett fra en CFOs ståsted

Publisert av  på 
June 24, 2014
|
ERP

En CFO (Chief Financial Officer) har en svært viktig rolle og er ansvarlig for virksomhetens finansielle situasjon. Det er avgjørende å ha rask tilgang til nøyaktig finansiell informasjon.

Ifølge en undersøkelse utført av Korn/Ferry Institute blir 75% av alle CFO spurt om å påta seg mer ansvar. Finansavdelingen har blitt den samlende delen for alle grener av organisasjonen. Det økte presset på CFO gjør det viktigere enn noensinne å ha en løsning som strømlinjeformer og sentraliserer alle prosesser i organisasjonen.

En av oppgavene til en CFO er å ha kontroll på både de finansielle prosessene og tallene. En ERP-løsning gir de nødvendige verktøy for å kontrollere og styre risiko for virksomheten, slik at det ikke dukker opp uventede overraskelser. Med verktøy som et tilpasset dashboard, KPIs, varsler og oppdateringer, vil en CFO ha et komplett overblikk til enhver tid.foto av rød knapp hvor det står push me. tekst under sier abonner på vår nyhetsmail

Med ERP kan en CFO få sanntidsinnsikt i hva som skjer i finansfunksjonen og andre deler av virksomheten. Det vil gi mulighet for å styre inntekter og utgifter mer effektivt, overvåke inngående ordre og se alle varelagere i organisasjonen. CFO vil kunne se eksakt hva som kommer inn og hva som går ut av virksomheten og kan på det grunnlaget budsjettere og planlegge bedre.

For en CFO er det viktig å kunne ha oversikt over hver enkelt avdeling av virksomheten og kontrollere at de holder seg innenfor budsjett og ikke bruker mer enn avtalt. Et veldesignet ERP-system gjør det mulig å raskt kunne se om det er problemer og deretter kunne ta tak i utfordringene med det samme. Fordi et ERP-system tar seg av alle prosesser i en organisasjon blir muligheten for feilregistreringer mindre, og feil og uregelmessigheter vil bli fanget opp tidligere. En CFO vil normalt ha ansvar for store budsjetter og selv små feil i datagrunnlaget, brukt til å ta beslutninger, kan få store konsekvenser.

En CFO vil ha stor nytte av den avanserte teknologien som ligger i et moderne ERP-system fordi de kan tilpasse rapporteringen for å belyse spesifikke data som er viktig for dem. Det vil ikke lenger være nødvendig å bruke tid på lete etter data for å lage en rapport. Ved å ta i bruke ERP-systemets eksisterende rapporteringsfunksjonalitet og tilpasse det etter behov vil man arbeide mer effektivt og få brukt kompetansen på riktig måte.

Finger som trykker på et diagram på et nettbrett for å illustrere et ERP-systems brukervennlighet

En anskaffelse av et ERP-system er en langsiktig investering. Det er derfor viktig for CFO å rettferdiggjøre investeringen ved å regelmessig kunne måle systemets ytelse og innvirkning på forretningsprosesser. ERP-systemetet bør ha god mulighet for skalering, gjerne ha ferdige bransjetilpasninger og kunne håndtere alt fra noen få brukere til flere tusen. ERP-systemet må kunne vokse med virksomheten og ha mulighet til å legge til nye avdelinger uten nye store investeringer.

En ERP-løsning skal gjøre driften av en virksomhet enklere. Med økende press på CFO-rollen er det på høy tid at organisasjoner beregner hvordan programvare kan lette utfordringer i hele virksomheten.

Om

Legg igjen kommentar

Dine tilbakemeldinger er nyttige for oss. Din email vil ikke bli vist.