Norsk Synergi AS | Hvorfor er det viktig å ha støtte for sporing i ERP-systemet?

Hvorfor er det viktig å ha støtte for sporing i ERP-systemet?

Publisert av  på 
September 22, 2014
|
ERP

 

For produksjonsbedrifter blir det stadig viktigere å ha et ERP-system som gjør det enkelt å spore enheter som blir produsert. I mange tilfeller, for eksempel næringsmiddelindustrien, vil det være strenge krav fra myndighetene i forhold til å kunne spore produktet tilbake gjennom produksjonsprosessen. I tillegg er det viktig å kunne spore den andre veien slik at man vet hvor produktet har blitt levert.

 

En moderne sporingsfunksjon i ERP-systemer vil kunne bruke flere identifikatorer for å spore. Dette kan være serienummer, strekkoder, RFID (Radio Frequency Identification) og lotnummer. Det er ikke bare mulig å spore produksjonsdato og tid, foto av spor i snøen. brukt til illustrasjon i artikkel om sporing i erp-systemer.men også mulig å spore hvilke maskiner som ble brukt i produksjonen og hvilke operatører som var involvert.

 

I tillegg til at myndighetene har sine krav er det en tendens at forbrukere og kunder forventer stadig høyere kvalitet og utvist ansvarlighet fra produsentene. Hvis det oppdages en feil i et eller flere produkt som har blitt levert er det avgjørende at det reageres raskt og effektivt. Ved å hurtig identifisere hvilke produkter som er rammet av feilen kan de trekkes tilbake fra markedet. Med god sporing vil man kunne være presis på hvilke produkter som skal trekkes og hvilke som er OK, det sparer mange penger. Omdømmet til virksomheten er i spill når slike hendelser oppstår og det er avgjørende at man viser handlekraft og reagerer raskt og presist.

 

Med en god sporingsfunksjon i ERP-systemet vil bedriften effektivt identifisere hvilke produkter som er rammet og trekke dem tilbake fra markedet. Ved å spore den motsatte veien kan årsaken til feilen identifiseres og tiltak iverksettes for å forhindre det samme fra å skje igjen.

 

De fleste tilbydere av ERP-systemer i dag har støtte for sporing i en eller annen form. Som alltid er det fornuftig å velge en leverandør som kjenner bransjen din.

Om

1 Kommentar

på Hvorfor er det viktig å ha støtte for sporing i ERP-systemet?.

Legg igjen kommentar

Dine tilbakemeldinger er nyttige for oss. Din email vil ikke bli vist.